18 юли: Между вчера и утре

Слънце в Рак, Луна в Скорпион


Четвъртък се очертава като противоречив и доста интензивен най-вече в емоционално отношение ден. Мистиката на живота, тайни и загадки повдигащи булото на миналото и причините за настоящето, както съвсем конкретни грижи по сложни и неприятни финансови въпроси, ще изискват внимание и време, което няма как да им откажем. Искаме или не, вероятно ще се наложи и да обсъждаме сложни и твърде съкровени теми, по които се чувстваме уязвими и твърде несигурни, но пък задушевното общуване с близки и важни за нас хора, може да внесе много голяма яснота в разбирането ни за собствените и чуждите чувства, мотиви и постъпки. Субективните усещания и преценки обаче могат да имат далеч по-негативни последствия отколкото мнимата опасност от оголване и разкриване на съкровената ни душевност.

И докато в първата половина на деня ще се люшкаме във водовъртежа на вътрешните си преживявания, следобедните часове ни дават пълноценна възможност да постигнем вътрешен мир. Никой и нищо няма да ни принуждава да заемаме активна позиция и да предприемаме активни действия, което ни позволява да се оттеглим за почивка и релакс. И ни осигурява време, което да посветим на анализ на чувствата и преживяванията си.

Работа и бизнес
В случай че успеете да се концентрирате, днешният ден е идеален за стартиране на дейности и проекти с които се чувствате лично ангажирани. Ако сте готови да вложите в реализацията им целия си физически и душевен потенциал и сте напълно уверени в това което правите, успехът ви е гарантиран. Ще го имате и ако вложите цялото си усърдие да решите веднъж за винаги съществуващ проблем. В случай, че не сте наясно с всички подробности и етапи в осъществяването обаче, по-добре не пристъпвайте към действия. Посветете деня на рутинни дейности и довършете онова, за което в предходните дни не ви е останало време.

Здраве, хранене и красота
Денят е изключително благоприятен за духовни и енергийни практики. Днес е Екадаши и лечебното гладуване ще има силно позитивен ефект върху здравето, психиката и дори външния ви вид. Ако се нуждаете от повече енергия обаче, не гладувайте, а просто се придържайте към вегетарианско меню.
Кожата се нуждае от хидратация и ще приеме с благодарност подхранващите и хидратиращите грижи.