100 Gypsy Violins прекосяват Ламанша, за да свирят на погребение

Пловдив Лайф

17-07-2013, 09:43

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Симфоничният цигански оркестър ще открие Есенния салон на изкуствата в Пловдив

Световните музиканти от унгарския оркестър 100 Gypsy Violins прекосяват Ламанша, за да свирят на католическо поргебение на остров „Isle of Wight”. Носещи сила и ведър дух, музикантите пристигат на „острова на силата“ със своята положителна и топла музика, повикани лично от съпругата на богат английски предприемач. Собственикът на няколко имения починал внезапно и загрижените му близки решили да изнесат регулярната християнска литургия, като нетипично за ритуала внесли положителна емоция от цигански ритми и европейска класика. Съпругата споделила пред местни медии, че любимият й бил изключително позитивен и емоционален човек и голям почитател на оркестъра и искала да го почете със същата енергия и емоции чрез музиката на 100 Gypsy Violins . Музикантите пропътували 2800 км, като сменили няколко превозни средства, тъй като са в турне, а събитието изникнало неочаквано.

Готови ли сте да посрещнете признатите от Гинес 100 Gypsy Violins и в България!?

Те пристигат през септември, за да разбудят страстите и да припомнят на всички, че музиката на живо е истинско изживяване на сетивата, ума и душата.

Обичан по цял свят, симфоничният цигански оркестър на 100-те Унгарски цигулари тази година ще открие Есенен салон на изкуствата 2013 по покана и с подкрепата на община Пловдив. Честта да открият циганското лято през месец септември не просто с горещо слънчево време, но и с етно ритмите на традиционни унгарски цигански мелодии, примесени с класическите произведения на Щраус, Чайковски, Монти, Брамс и други велики композитори.

Не пропускайте да видите това шоу! Ще ви зареди за цяла година!

100 Gypsy Violins – 1 септември, Античен театър Пловдив, 20:00ч.

Можете да закупите промоционални билети на цени от 20 до 50лв. на касите пред Община Пловдив, в търговската мрежа на магазини Пикадили, Офис 1, Германос, бензиностанции ОМВ и онлайн на Eventim.bg.