Водни змии щурмуваха плажа край Балчик

Мисия Добрич

17-07-2013, 08:40

Снимка:

vodno-spasiavane.com

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Гадинките щурмуваха плажа, гонят ги с подписка

Водни змии щурмуваха плажа край Балчик. Те стряскат пациентите на болницата за рехабилитация в местността Тузлата, пише "Стандарт".

Влечугите са навсякъде, където хората си правят кални бани, алармираха лекуващи се пред "Стандарт". Змиите плуват и във водите на езерото, откъдето се извлича калта за процедурите. Преди дни две влязоха в чантата на жена и буквално й изкараха акъла, сподели ужасената Иванка от София. Тя от години ползва услугите на специализираната болница. Хората започнаха подписка срещу гадинките и условията на плажа. Вече са събрани над 100 автографа. Документът ще бъде внесен в здравното министерство и Комисията за защита на потребителите.

Пред "Стандарт" шефът на лечебното заведение д-р Камелия Кирчева обясни, че проблемът с водните змии е отдавна. "Има ги всяка година, но теренът, на който е болницата, е в НАТУРА 2000", каза тя. Кирчева ще отправи запитване до РЗИ и РИОСВ-Варна. "Да дойдат еколози и да видим какво може да се направи. Мястото е запазена екосистема, която не можем да нарушаваме, защото именно от гниенето на дървесните и животински организми се образува тази лечебна кал, която се ползва от нашите пациенти", заяви Кирчева.