БСП към ГЕРБ: Преговори само в НС

Най-доброто от печата

17-07-2013, 05:44

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

БСП е в добра кондиция - политическа и обществена, смята Станишев

БСП официално постави условие за преговори с ГЕРБ - депутатите на Бойко Борисов да се върнат в зала. Това обяви соцлидерът Сергей Станишев. 
На диалог по същата схема са готови и в ДПС.

"Ние сме готови да водим разговор с ГЕРБ в рамките на Народното събрание. Ако искат в зала "Запад", ако искат - в пленарна зала", категоричен бе Станишев. Преди дни с половин уста лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази готовност за слагане на край на омразата и преговори с партиите по основни приоритети. Той лансира и тезата за нов експертен кабинет с участието и на неговата политическа формация.

Според Станишев червените можели да водят диалог с ГЕРБ по няколко теми - вътрешна политика, икономика, както и усвояването на еврофондовете. По тях трябвало да се търси и национално съгласие.

Официално от ГЕРБ твърдят, че нямат позиция дали ще се върнат в парламента, за да разговарят с БСП и ДПС. Според запознати обаче такъв въпрос все още не е обсъждан в парламентарната група на бившите управляващи. "Едва ли ще се върнем в зала преди лятната ваканция", коментира пред "Труд" депутат от ГЕРБ, пожелал анонимност. До момента хората на Борисов имат две условия за връщане в парламента - предложенията им за промени в Изборния кодекс да влязат в зала и управляващото мнозинство да се дистанцира от "Атака". Междувременно ексдепутатката Татяна Дончева обяви пред БНТ, че наесен ще прави нова партия, в която да обедини леви от БСП в борба с олигархията. Пред "Труд" тя не прогнозира колко души ще я последват.

"БСП е в добра кондиция - политическа и обществена", каза Станишев в коментар. И обясни, че не се притеснява от намеренията на Дончева.