17 юли: Шансове и възможности

Слънце в Рак, Луна в Скорпион

Астрологична картина на деня - 17 юли

Яркият акцент върху водната стихия днес подсказва ден изпълнен с емоции, но възможност да се справим със сложни и болезнени проблеми в бизнеса, работата, личния живот и здравето благодарение на хармонизиращата енергия на големия воден тригон чийто пик е днес. Водните знаци - Рак, Скорпион и Риби са най-добре подготвени и настроени да преживеят и усвоят потенциалът му. В синхрон с това изявата на техните качества ще дадат този шанс на всички ни. Мнозина днес ще се нуждаят от морална и емоционална помощ, не не по-малко ще бъдат и тези, които желаят и могат да им я осигурят. Това създава едно особено поле на свързаност, способно да пробуди най-чистите и изтънчени човешки качества и добродетели. В този контекст, денят е изключително подходящ за съзнателна работа по тяхното придобиване и усъвършенстване. А така също и за знакови постъпки, с които да поставим началото на осъществяването на най-съкровените ни желания и мечти.

Липсата на ограничения в енергийно -емоционалния обмен между хората, разбира се създава и предпоставки за отрицателни прояви и негативни преживявания. Дълбоко подтискани в подсъзнанието емоции, страхове и фобии, могат безпрепятствено да изплуват на повърхността под формата на постъпки граничещи с безумието и ексцесията. Водният тригон отключва и подхранва всякакви форми на зависимост, включително емоционалната привързаност, която ни прави особено уязвими към хора и идеи, опериращи умело с чувствата и страстите ни. Това налага проявата на емоционална самодисциплина, особено в случаи в които сме изправени пред откровени провокации. Проявете здравословен скептицизъм в общуването с непознати и малко познати хора.

Опитайте се през днешният ден да поддържате пряка, непрекъсната връзка с вътрешния си свят. Разчитате повече на чувствата и интуицията си отколкото на разумните аргументи, които сега са твърде ограничени в тесните рамки на обичайните представи. Това със сигурност ще ви помогне да опознаете по добре себе си, да надникнете в тайните кътчета на душата си, а защо не и в скритите,невидими модели и закони по които е устроен светът около нас. Тайните са скритата тема на днешният ден, а булото на тяхната мистерия съвсем тънко и прозрачно. Сега те леко и безпрепятствено могат да бъдат разкрити на онези, които са готови да ги усвоят и съзнателно да служат на човечеството чрез тях.

Избягайте от рутината днес, а в случай че имате възможност, посветете деня на самоусъвършенстване, съзерцание и медитация. Изкуството във всичките му форми и най вече музиката ще бъде източник на дълбоки душевни преживявания. Внимателно и осъзнато приемете и проучете всеки знак на съдбата, която днес е щедрана шонсове и възможности.