Готови сме за диалог с ГЕРБ, заяви Станишев

Политика

16-07-2013, 16:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Ако искат в зала "Запад", ако искат – в пленарна зала", предложи червеният лидер

Готови сме да разговаряме с всички политически сили, но с парламентарните – естественото място на диалог е Народното събрание.

Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев след заседание на изпълнителното бюро на партията. "Имаме едно единствено очакване от ГЕРБ – да си заемат мястото в българския парламент. Ние се намираме в парламентарна република, това е най-голямата парламентарна група", допълни червеният лидер. "Ние сме готови да водим разговор с партия ГЕРБ в рамките на Народното събрание. Ако искат в зала "Запад", ако искат – в пленарна зала."

Сергей Станишев каза, че няма как да подмине това, което беше заявено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов последните дни – желанието за водене на диалог.

Според лидера на БСП има теми, по които трябва да се търси задължително национално съгласие. Те са както вътрешни - политически, икономически, така и външни - членство на България в ЕС, усвояване на еврофондовете.
"За първи път България има програмно правителство. Когато беше избрано правителството, бяха набелязани основни приоритети. В много кратки срокове правителството ще има такава програма, която да представи пред Народното събрание", каза Станишев.

Той заяви, че не се притеснява от това, че Татяна Дончева ще създаде нова лява партия.

"В БСП нараства много ясно съзнанието, че София не е България", каза социалистът.