Депутати издадоха фаворита за член на СЕМ

Според тях това е медийният експерт Радомир Чолаков

Най-вероятно в квотата на парламента в Съвета за електронни медии (СЕМ) ще влезе експертът по медийно право Радомир Чолаков. "Тайната" издадоха депутати. Чолаков е и юрисконсулт на Вестникарска група България.Той е сред авторите на етичния кодекс на българските медии и първият председател на комисията по етика за печатни медии.

Кандидатурата на Чолаков е издигната от депутатите от БСП Татяна Буруджиева, Мартин Захариев, Антон Кутев. Зад другата номинация за овакантения от София Владимирова пост, тази на Иво Атанасов, стои червените депутати Мая Манолова, Ваня Добрева и издателя на вестник "Дума" Николай Малинов.
Атанасов е бивш съветник по комуникационни въпроси на президента от януари 2002-2012 г. Георги Първанов. Той е смятан за близък до кръга на Първанов. Иво Атанасов е и бивш председател на медийната комисия в мандата на тройната коалиция.
Парламентът трябва да реши утре в пленарна зала кого от двамата да избере.Настоящият председател на медийната комисия в Народното събрание Стефан Данаилов заяви, че депутатите още не са направили своя избор.