Откриват Център за хора с интелектуални затруднения

Мисия София

16-07-2013, 07:52

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

В Дневния център младите хора с леки и умерени интелектуални затруднения ще обогатят уменията си за самостоятелен живот

Днес ще бъде открит Дневен център за обучение в трудови умения на хора с интелектуални затруднения по проект на Фондация "Светът на Мария".

Центърът се намира в квартал "Гоце Делчев" и ще бъде открит в 11.00 часа.

На откриването ще присъстват и кметът на София Йорданка Фандъкова. Присъстващите ще имат възможността да се включат в дейностите, които предлага Дневният център – приготвяне на храна, изработка на ароматни ръчни сапуни, изработка на бижута. Денят на отворените врати ще продължи до 16:00 часа.

В Дневния център младите хора с леки и умерени интелектуални затруднения ще обогатят уменията си за самостоятелен живот, за изграждане на приятелства, за работа в екип и ще имат възможност да упражняват усвоените трудови умения. Като част от Дневния център през есента започва работа и Защитено кафене. Всеки е добре дошъл в Защитеното кафене да опита прясно приготвените от клиентите на центъра храни и напитки. "Ние вярваме, че всеки човек може да развие потенциала си и да бъде ценен за обществото, да преследва мечтите си и да бъде полезен както за себе си, така и за другите", казва Цецка Радева, директор на Фондация "Светът на Мария".