БСП и ДПС не обсъждали втори кабинет

Най-доброто от печата

16-07-2013, 05:36

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Засега те са разговаряли и с Бойко Борисов

БСП и ДПС не обсъждат вариант за втори кабинет в рамките на мандата на 42-рото народно събрание.

В предишните дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска ново експертно правителство с участието на партията му, а зам.-председателят на парламента Христо Бисеров (ДПС) разви тезата, че е възможно в рамките на един парламент да има различни кабинети. 
В ръководството на левицата подобен вариант не стои на дневен ред и не е обсъждан, разкриха източници от "Позитано" 20. И лидерът на ДПС Лютви Местан отрече такава възможност.

"Заявявам категорично, че в ДПС не е обсъждан вариант за втори кабинет в рамките на 42-рото народно събрание. Няма и да бъде обсъждан", категоричен бе Местан пред БНР вчера. Според него тезата на Бисеров е "теоретична постановка", която обаче не била приложима в рамките на този парламент.

Засега БСП и ДПС не са водили разговори с Бойко Борисов. Експремиерът изрази готовност за преговори с останалите политически партии по основни национални приоритети. Той има и условия за завръщането на ГЕРБ в парламента - управляващото мнозинство да се разграничи от Волен Сидеров и предложените от ГЕРБ промени в Изборния кодекс да влязат за обсъждане в пленарната зала.

На "Позитано" 20 са категорични, че не приемат ултиматуми. И БСП, и ДПС смятат, че от ГЕРБ трябва да се върнат на работа в парламента, за да започнат каквито и да било разговори с тях.