Плевнелиев ще търси диалог между политическите лидери

"Към момента не мога да постигна предпоставки за доверие и съгласие"

С удоволствие ще търся диалога между политическите лидери, но към момента не мога да постигна предпоставки за доверие и съгласие. Това заяви президентът Росен Плевнелиев след като преряза лентата на последния участък от автомагистрала "Тракия”.

Росен Плевнелиев отбеляза , че това, което ще помогне на България да върви напред са ценностите, ясните приоритети и фокусите, поставени върху тях.

"Рано или късно ще се стигне до диалог. Ако той не може да бъде постигнат вътрешно със силите на премиера, Народното събрание, той би могъл да бъде потърсен и на европейската сцена, която е и нашата сцена", посочи Плевнелиев.

По думите му - Европейският съюз е семейството на България, а София и Брюксел са едно. Според Плевнелиев разделянето на България и други държавни-членки е пагубно.

Той коментира, че страната ни винаги е била слаба, когато е била сама.

"Крайно време е да се раздвижат водите в това блато и то да стане една река, защото България има своята перспектива", коментира още президентът.

Според Росен Плевнелиев протестите са постигнали своя голям успех, защото политическите лидери вече знаят, че независимо кой ще бъде в правителството от тук нататък, той ще бъде под силен граждански контрол.