Седмицата : Социални вълнения и духовни стремежи

Много е важно обществото да съумее да са разграничи от изкуствено създавани и поддържани конфликти с етнически, религиозни и философски корени.

Астрлогична картина за 15-21 юли

Значимите астрологични събития през настоящата седмица са немалко и вероятно ще отбележат важен етап в процеса на една продължителна промяна, както на ниво личност така и на ниво общество.На 17 юли е точната фаза на големия тригон, с който Юпитер, Сатурн и Нептун начертават голям равностранен триъгълник в небето, а  20 юли е денят в който Марс се включва в него добавяйки огън и страст в емоционалния поток на водната стихия. Паралелно с това, Меркурий възстановява своето директно движение, заемайки в позиция оформяща поредната тау-квадратура с Уран и Плутон. Така всички събития и обстоятелства през седмицата ще се подчиняват на тенденции, които ще достигнат своя пик през почивните дни. Дано не сте планирали пътувания за предстоящия уикенд, но ако непредвидени обстоятелства възпрепятстват тяхното осъществяване, приемете ги като закрила от съдбата.

И през тази седмица ще наблюдаваме обединеното проявление на две противоречиви тенденции. Духът на промяната /Тау квадрата/ ще води непримирима битка активирайки непримиримостта към насъщни проблеми, чрез конфликти и стълкновения целящи принудителна промяна. Средствата, с които ще се решават противоречията обаче, могат да придобият една нова, непозната до момента форма на социален израз и обмен. Така седмицата може да приключи с очаквани и най-вече неочаквани оставки съпътствани от нова вълна на социални катаклизми. Впрочем последните обират голяма доза напрежение, което надявам се ще ни спаси поне от природните.

Марс в Рак се чувства некомфортно, а обмена му с останалите планети подсказва съществена опасност от отключване на отдавна сдържан гняв, със съпътстваща изява на истерични и неадекватни постъпки. Съвсем реална е и опасността цинични, раздути и нереалистични стремежи, концепции, предложения и обещания да породят и задълбочат кризата както в светската, така и в духовната власт. Много е важно обществото да съумее да са разграничи от изкуствено създавани и поддържани конфликти с етнически, религиозни и философски корени. Това са теми, на които всички ще реагираме с болезнена чувствителност и които вероятно ще бъдат използвани от фактори с противоречащи на обществените нужди и интереси, целящи да създадат хаос и напрежение.

Както винаги по време на забавянето и спирането на Меркурий ще си имаме проблеми с съобщителните връзки и комуникациите, транспорта и средствата за съхранение и пренос на информация. Скандално огласяване на факти и обстоятелства, останали неизвестни до момента ще ни накарат да променим представите си и ще оформят позициите и визията ни за следващите няколко месеца. Опасността от катастрофи, аварии и обществени катаклизми е особено висока в дните около 14, 20 и 21 юли. 17 юли пък е денят, в който вселената ни предоставя възможност за решаването на съществуващите проблеми на  обществено-социално и лично-психологическо ниво. Искрено се надявам те да бъдат уловени и използвани , тъй като последната седмица на юли със сигурност ще ни изправи пред лицето на необходимостта от принудителни и крайни действия.

Периодът не е подходящ за изясняването на спорни моменти в  личните взаимоотношения, семейството и роднините. В същото време характерната чувствителност и дълбочина произтичащи от подчертаното влияние на водната стихия могат да ни помогнат чрез разбиране и прошка да укрепим и задълбочим връзката си с хората влизащи в най-близкото ни обкръжение. Пречистващата енергия на водата може да ни освободи или да ни привърже-всичко зависи от това доколко хората в обкръжението ни съдействат или не за духовната ни еволюция.

Седмицата не е подходяща също за оформането на важни документи и подписване на договори, покупка на техника и автомобил, стартиране на бизнес начинания и проекти, както начало на дейности с обществена и социална значимост. Посветете я на семейството, децата и родителите, както и на на хуманитарните, социалните, духовните и философските си интереси.