Писател откри как да живеем 180 години

Най-доброто от печата

13-07-2013, 07:22

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Мъжът преборил множество заболявания, има три рекорда на атлет

Писател от Асеновград откри как да живеем до 180 години. В гените на човека са заложени възможности за подобно дълголетие, докато на практика повечето хора живеят от 50 до 80 г.

Това обяснява творецът Дамян Глуховски в новата си книга, съобщи „Марица”. 69-годишният мъж е живо доказателство как с воля и упоритост човек може да пребори болестите и възрастта. С помощта на създадената от него уникална система от динамични дихателни упражнения и медитация Глуховски е преборил дузина сериозни заболявания.

Със специален режим писателят е преборил заболявания, сред които дископатия и дискова херния, лумбаго, многократно разместване на ябълката на лявата тазобедрена става, ошипяване на всички прешлени на гръбначния стълб и др. Справил се е още с високо кръвно налягане и хипертонични кризи, язва, бъбречни проблеми и кръвоизливи.

Дамян Глуховски вероятно е единственият писател с три рекорда на атлет - за правене на класически коремни преси на земя без прекъсване. С тях ще кандидатства за световен рекорд на Гинес в края на 2013 г.