Бебето на Станишев - спокойно и бузесто

Най-доброто от печата

13-07-2013, 07:18

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Очаква се братът Георги да стане кръстник на малкия си племенник.

Той е добре оформен, с хубаво лице и огромни бузки, кестеняв и засега синеок. Спокоен и кротък, в никакъв случай капризен. Така описват Георги Станишев - син на лидера на БСП и съпругата му Моника, близки до семейството. Той проплака за първи път на 10 юли в болницата на доц. Атанас Щерев. И бебето, и майка му са добре и ще бъдат изписани от родилното другата седмица.

Новината бе съобщена за първи път от 24chasa.bg, но после Сергей Станишев, който поддържа профил във фейсбук, обяви, че синът му ще се казва Георги. Избрали това име с Моника, защото е хубаво, мъжко и победоносно. А и нейният дядо се казвал така.

Малкият Станишев се роди 51 см и 3,980 кг. Почти 4 кг - направо отгледано бебе, коментират в болницата. Хапвал си добре, дори повече, отколкото е нормата за първите дни. Имал и здрав хващателен рефлекс и стискал силно пръста на татко си. И също като него се радвал на здрав сън нощем. Будел се само за да хапва.

Малкият много прилича на Сергей, има същата глава и уста като него, разказаха пред "24 часа" близки на семейството, които вече са видели бебето.

Самият Станишев в последните два дни гледа да "открадне" време от служебните си ангажименти и да поостане в болницата при Георги и майка му. Той греел от щастие, когато гушнел малкия, и го разглеждал с голям интерес. По същия начин се държеше и с Дария, беше умиляваща гледка, спомня си Моника.

Таткото вече е сменял памперси на сина си. Давал му е чай и мляко от шише, носел го и го галел. Движенията му били много опитни въпреки опасенията му, че е забравил как се гледа толкова малко бебе.

Вчера с Георги в болницата се запознала едната му баба - майката на Моника. Другата - Дина Станишева, ще го види веднага след изписването, когато младите ще отидат на гости.

Георги все още не е видяла и кака му Дария. Първородната дъщеря на Станишеви е на 2 г. и чака с нетърпение мама да се прибере от болницата. Нали е обещала бебе.

Дария засега приема бебето повече като играчка, с която да си играе, както с куклите. Тя говори и пее на малкото си братче още от времето, в което то бе в корема на Моника. Но по телефона вече е обещала на мама, че ще помага за братчето - заедно да го "чипкат" и хранят.

"Много се надявам да приобщим Дария към гледането на бебето, да се почувства кака и да е съпричастна", споделя майка Моника. Тя разказа, че отново ще разчита много на помощ в грижите за малките на двете си по-големи деца от първия си брак - Моника и Венцислав. В момента те са на море с татко си, но много се зарадвали на новината, че си имат братче, и нямат търпение да се приберат у дома.

"Много сме щастливи с това голямо семейство. Това бе планът ни, то дава усещане, че животът ни е пълен", не крие радостта си Моника. Тя вече е г-жа Станишева, след като двамата със Сергей сключиха брак след предсрочните избори през май. А на 19 май се врекоха и пред Бога в столичния храм "Света София" в присъствието само на кумовете си, единият от които е братът на Станишев - Георгий. Очаква се той да стане и кръстник на малкия си племенник.

След изписването на Георги семейство Станишеви ще трябва да промени изцяло режима вкъщи. Особено вечер, когато първо ще трябва да се отделя време за къпане и масажи на бебето, а после и на кака му.

Реорганизация има в дома на Моника и Сергей. Соцлидерът е останал без кабинет, защото стаята вече е на Георги. Бюрото и библиотеката били изнесени, стените освежени, купени били вече ново креватче за бебето и мебели.

Идеята на родителите е Георги да започне да спи сам в стаята си още от първата вечер у дома. Както кака му Дария, която също има своя стая. Научена така още от бебе, днес двегодишната госпожица спи сама съвсем спокойно. В нейната стая обновления няма - тя ще продължи да спи в кошарата си, която обаче вече е разширена до легълце.

Разбира се, двете детски били в непосредствена близост до спалнята на мама и татко, така че родителите да чуват нощем децата и да притичват при нужда.

Станишев не крие щастието си, че отново е станал татко, и от колегите си в парламента. Обещал е почерпка, след като прибере сина си у дома. А групата вече се организира и събира пари, за да му купи подарък. Персонални дарове за наследника на лидера са приготвили и много от депутатите.