Депутати и кметове: Магистралата е готова, а стои затворена!

Новините

12-07-2013, 16:22

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Народните представители от ГЕРБ и местни градоначалници видяха на място, че строителните дейности са приключили

Депутати и кметове от областта се възмутиха, че последната отсечка от магистрала "Тракия" стои затворена, въпреки че всички строителни дейности по трасето вече са приключили.

Те се убедили в това на място след като направили инспекция на участъка, който трябва да бъде официално открит в понеделник след завръщането на регионалния министър Десислава Терзиева от посещение в Брюксел.

Народните представители от ГЕРБ Иван Вълков, Семир Абу Мелих и Диана Йорданова и кметовете Иван Алексиев /Поморие/, Георги Лапчев /Царево/, общинският ръководител на ГЕРБ-Созопол и доскорошен губернатор Константин Гребенаров, както и народният представител от ГЕРБ-Ямбол Димитър Иванов отправиха апел да се пусне незабавно затворения участък от аутобана.

"Вместо хората да пътуват спокойно и сигурно през почивните дни за Южното Черноморие, всички чакат една ПР-акция по откриването му в понеделник", коментира Иван Вълков.

"Не може събота и неделя, при положение, че всички документации са издадени и всичко е готово, участъкът да продължава да бъде затворен. Какво чакаме, да се стигне до трагични инциденти ли? След като са решили все пак да правят демонстрация и чакат министъра да си дойде от Брюксел, нека в понеделник да спрат движението и официално да открият магистралата. Не се извършват ремонтни дейности, както сами се убедихме на място, противно на твърденията на премиера Орешарски, днес станахме свидетели как във въпросния участък веднага след нашата реакция бе изкарана техника и работна ръка. Работници и три водоноски поливаха изсъхнали тревни площи", заяви областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

Народният представител Диана Йорданова сподели, че години наред е чакано, за да се отвори този участък.

Час по-късно от пресцентъра на губернатора Павел Маринов съобщиха, че и той се е отправил към участъка на своя инспекция.