Сидеров обеща да продължи с хулиганските прояви

Главният прокурор искал да го принесе в жертва

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров яростно се зарече да продължи с хулиганските действия.

Изказването му бе провокирано от думите на главния прокурор Сотир Цацаров, че дори и депутатите подлежат на наказателна отговрност, когато имат хулигански прояви.

От трибуната на Народното събрание Сидеров каза: "За какво ли може да ме арестува г-н главният прокурор? Какви ли хулигански действия съм извършил? Кои са моите хулигански действия, дами и господа народни представители? Хулиганско действие, за което се сещам, е, не ръкопляскам на тези, които на площада крещят. Разбирам, че трябва да има жертва, разбирам, че някой трябва да бъде посочен като лошия, като черната овца, аз това нещо съм го приел и съм свикнал."

Сидеров добави, че е готов да иде в ареста, ако това ще подобри живота на народа.

"Съгласен съм да бъда арестуван, ако това ще подобри живота на българите - ако веднага скочи минималната пенсия, ако заплатата се изравни със средноевропейската. Готов съм, влизам в ареста като Нелсън Мандела", продължи прочувствената си реч лидерът на "Атака". Усетил се, че е стигнал твърде далеч, той допълни: "Моят арест обаче няма да подобри живота на хората, а ще даде удовлетворяващ гъдел на тези, които искат България да продължи да бъде колониална държава".

Припомняме, че в последните седмици председателят на "Атака" на  няколко пъти се сби с журналисти от телевизия "СКАТ", двете страни спорят кой е започнал разпрата. Преди това тръна на шествие срещу сградите на БНТ, bTV и Нова телевизия, като обеща да ги обстрелва  с домати и яйца. До обстрелване не се стигна, но шествието на Сидеров и привърженици на неговата партия се осъществи. Волен Сидеров бе недовлен от начина, по които медиите отразяват протестите пред парламента, той дори ги обвини в опит за държавен преврат. Сред нещата, с които Сидеров се прочу беше и това, че ходи въоръжен с пистолет и палка в Народното събрание, за да се пази от бездомните кучета по софийските улици.