62-годишен американец загина край Кресненското дефиле

Верижна катастрофа рани деветима, сред които петима американски граждани

62-годишен американец е загинал в катастрофата в Кресненското дефиле, съобщиха от МВР.

 

Вчера около 15:30 ч. в района на Кресненското дефиле 43-годишен шофьор от Сандански навлиза в насрещната лента и удря влекач с прикачено полуремарке, управляван от 38-годишен мъж от село Ново Делчево. В резултат на сблъсъка товарният автомобил навлиза в насрещната лента за движение и катастрофира в мерцедес, шофиран от 59-годишен софиянец. След това влекачът продължава и помита движещия се срещу него лек автомобил, който от своя страна отскача назад и блъска движещия се зад него товарен автомобил "Рено Канго".

 

При катастрофата са пострадали девет души, петима от които американски граждани – пътници в мерцедеса - и четирима българи. Единият от водачите, който е с опасност за живота, е транспортиран в "Пирогов". Деветгодишно дете е освободено без опасност за живота. Останалите пострадали са настанени в болница в Благоевград, също без опасност за живота.

 

Причините за произшествието са в процес на изясняване. Пътната настилка е била мокра, но за сметка на това вемето е било сухо и с добра видимост. По случая е образувано досъделно производство.