УзанаПолянаФест 2013 за една по-чиста България

Темата тази година е "Екологичната интелигентност"

Представители на бизнеса, творци, биопроизводители и съмишленици на екологично отговорното поведение ще се съберат в края на тази седмица на Узанската поляна близо до Габрово. УзанаПолянаФест 2013 ще се проведе между 12 и 14 юли.

Целта на фестивала, чиято тема тази година е "Екологичната интелигентност", е да предостави пространство за споделяне опита и идеите на организации, институции, проекти и фирми, които работят в сферата на устойчивото развитие и опазването на околната среда. Стремежът на организаторите е да стимулират интелигентно отношение към ресурсите на страната ни в контекста на световните предизвикателства пред човечеството.

Модното дефиле на нестандартни тоалети, направени от рециклирани материали, отпадъци, стари дрехи и какво ли още не "ЕКО мода - дрехи от отпадъци и още нещо", е част от програмата на третото издание на фестивала край Габрово.

"Целта е да стимулираме въображението на всички посетители на фестивала и да ги накараме да впуснат фантазията си в действие, за да създадат нестандартни модни решения, направени от отпадъци или други форми на екомода", споделят организаторите.

Фестивалът ще бъде открит на 12 юли от заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев. Организаторите очакват около 3000 души да вземат участие в различни съпътстващи фестивала инициативи. Министерство на околната среда и водите е надежден партньор в инициативи, които възпитават в младите хора отговорно екологично поведение.