Има надежда за 6-годишното дете, блъснато от пияния таксиджия

Двете операции вече са били успешни, предстои трета

Лекарите в болница "Св. Анна" продължават да се борят за живота на 6-годишното момиченце, прието с тежки травми след жестоката катастрофа на бул. "Цариградско шосе" вчера.

Директорът на болницата д-р Димитров обясни пред бТВ, че на детето са направени две операции и ако всичко е наред предстои трета операция, която трябва да бъде извършена от ортопеди.

"За детето имаме лъч надежда. Мозъкът му функционира. Коремчето е спокойно и функционира. Майката на детенцето постъпи с политравма. Тя е стабилизирана, в съзнание е, има две счупени ребра", заяви още д-р Димитров.

Припомняме, че 12 души пострадаха, когато пиян шофьор на такси ги помете спирка на „Цариградско шосе" в столицата. 25-годишната Станислава Асенова изпада в клинична смърт още на място. Въпреки че през нощта лекарите успяха да овладеят състоянието й, тя почина малко след полунощ.

"С голяма тревога следим състоянието и на мъж, който беше настанен в Пирогов с опасност за живота. Към този час той вече диша самостоятелно и е контактен. Най-тежко пострадалите обаче бяха настанени тук, в болница Света Анна", добави д-р Димитров.