Станишев трябва да си отиде пръв, категоричен е Петков

Бившият вътрешен министър изказа мнението си за промяна в положението на БСП

За да покажем на обществото, че БСП има воля за промяна, първият, който трябва да си отиде, е Сергей Станишев, заяви  Румен Петков пред журналисти. По думите му това ще даде въздух на правителството, което показа способност да решава конкретни проблеми.

 

"Протестите ще продължат, докато няма показана декларативна воля за промяна. Аз съм сигурен, че протестите няма да стихнат, и се притеснявам, че нещата няма да приключат с позицията на тези две посолства. Кой е факторът, който опозори Пламен Орешарски – Сергей Станишев. Той лично излезе и обяви, че това е неговият избор. Очевидно той е принудил Орешарски", допълни бившият вътрешен министър.

 

Вчера Петков изказа възмущението си от загубата на изборите във Варна, констатирайки, че БСП "губят избори след избори" и никой не поема отговорност за това. По негово мнение на частичните местни избори в морския град БСП е постигнала изключително лош резултат.

 

"Не е работа на МВР да брои протестиращите",  каза oще  Румен Петков. "Министерството си върши перфектно работата за вътрешния ред. Нещо повече - МВР създава една атмосфера, която е нетипична досега. Министерството е част от обществото и министърът трябва да бъде в духа на своите колеги, а не да позволява някой, от името на министерството, да обявява бройки, смята Петков. "Министерството нито е филиал на Статистическия институт, нито е негова работа. Министерството има функционални задължения, които се налагат от правителството. Ако министър-председателят иска да има оценка на ситуацията на площада, е едно, но ако медиите разпореждат на вътрешния министър да обявява бройки - това е друго" , подчерта той.