1300 расови кучета от 42 породи дефилират на киноложката изложба

Бургас Лайф

11-07-2013, 16:21

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гледаме нелаещо куче и американски питбул-териер на Киноложката изложба

През 2014 ще участват представители от Азия

Домашният любимец Пигъл от Беларус е фаворитът в провелото се вчера състезание "За Купата на Кмета". Това е една от 10 конкурсни категории, част от Международната киноложка изложба в Бургас - стана ясно на провелата се пресконференция днес.

Тази година участниците в Киноложката изложба са над 1300 расови кучета от 42 породи. В неделя, 14-и юли предстои да се връчи наградата в категорията за Световната купа, която е и третия кръг, след провелите се състезания в Рига, Латвия и Киев,Украйна.

"Радвам се, че Бургас за поредна година посреща това атрактивно събитие. Вярвам, че всички прояви, част от изложението ще привлекат вниманието на жителите и гостите на града. Желая успех на всички състезатели и нека съвместното ни партньорство продължи и за в бъдеще", каза кметът Димитър Николов секунди, след като получи традиционната Купа, лично от председателя на Българския републикански киноложки съюз - Аврам Петков.

В конкурсната програма са включени демонстрации между кучета до 12 год., демонстрации на млади водачи от 12 до 18 год., демонстрации в категория за професионален водач, редица шоу прояви, европейски шампионат по аджилити (спорт с кучета, при който за минимално време се преодолява сложно трасе с препятствия) и спортни състезания по обидиънс – дисциплина, при която за изпълнение на различни упражнения се търси изключително послушание на кучето.

"Бургас предлага отлични условия за провеждане на този конкурс. Световният киноложки алианс е организация, която непрекъснато търпи развитие. Показателно за това е изданието в Бургас, в което тази година участват представители от Чили и Казахстан. Целта ни е догодина тук да има представител от Азиатския континент", сподели Мария Ферер председател на Световния киноложки алианс.

"Бургас е прекрасен град, а изложбата е на световно ниво. Топлото посрещане,  дава възможност на стопаните и техните любимци да покажат нови и различни подходи в отношенията помежду си и в отношенията между различните четириноги", уточни Наталия Адриановна, експертен представител на Киноложкия Съюз в Беларус.

На срещата присъстваха още Кристиян Дуарте – представител на Латиноамериканския киноложки алианс, Леонид Белкин – председател на Украйнския киноложки алианс и атаман на украинските казаци и др.

Инициативата се осъществява от Община Бургас, съвместно със Световен Киноложки Алианс и Български Републикански Киноложки Съюз.

Програма:

11.07. – Конгрес на Световен Киноложки Алианс

12.07. – Състезание по Аджилити за Купата на Бургас

13.07. – А-САСІВ Чили - Международна изложба и национален шампионат на Чилийския кенел клуб

14.07. – А-САСІВ Международна изложба Европейски шампионат, кръг от Световна купа 2013