Нов лукс за дамите по света

Швейцарска фирма пусна лимитирана серия дамски смартфони

Швейцарската компания Savelli вярва, че жените заслужават същото, както и мъжете, ако не и по-добро. Затова на модно дефиле в Париж миналата седмица бе представена нейната нова колекция от 11 мобилни телефона с луксозен дизайн за дами.

 

Ексклузивните смартфони имат екзотични имена като например "Ardent Red" или "Diamond Night", покрити са с кожа от игуана, син щраус и черен алигатор. Апликациите по тях са от злато, керамика и скъпоценни камъни. "Когато правехме дизайна, вече знаехме какво искаме", коментира собственикът на компанията. "Искахме да създадем мобилен телефон, който да излъчва женственост, да е със заоблени форми, но и да е модерен."

 

За да постигнат необходимата форма специалистите покрили екрана със специално стъкло, което се използва при изработката на часовници висок клас. Мелодиите за новите луксозни телефонни глезотии за дамите са специално композирани от френския DJ продуцент Стефан Помпинак. И на края стигаме до цената - най-евтиният струва 9000 долара. Най-скъпият е "Black Insane" и е украсен със 75 диаманта. Искате ли го? Ваш е. Ще се наложи да се бъкнете само за едни нищо и никакви 118 000 долара.