Таксиджията убиец е карал мъртво пиян

Образувано е дело и е повдигнато обвинение

35-годишният водач на таксито, предизвикало зверската катастрофа на Цариградско шосе, е шофирал с 1,89 промила алкохол в кръвта.

Това каза на брифинг, организиран заради инцидента, инспектор Иво Писанов, заместник-директор на КАТ-София.

Снощи около 20,30 часа таксиметров автомобил е спуква гума, завъртя се странично и се е врязва в спирката пред мола на Цариградско шосе. Ранени са 12 души. Тази нощ една от жертвите, жена на 25 г., почина, а двама са с опасност за живота.

Образувано е дело и е повдигнато обвинение срещу пияния шофьор. Той вече е познат на полицията - от 1998 до 2013 е получил седем акта, които са за шофиране в нетрезво състояние или за неизправни документи.

"В момент, в който извадим информация, която попада в закрилата на досъдебното производство, това облекчава самият извършител, затова не можем да дадем много конкретна информация. Задържан и обвинен е извършителят – 35-годишен, с инициали М.К. Той е обвинен за това, че на 10 юли, в гр. София, на бул. "Цариградско шосе", при управление на лек автомобил "Хюндай" е нарушил правилата за движение по пътищата. Лично на мен, лицето не ми се стори притеснено", коментира Иво Писанов.

Заместник-директорът на КАТ допълни, че деянието представлява особено тежък случай. В момента се правят експертизи, изяснява се дали таксиджията е бил на работа и се изземат записи от всички възможни камери в района.