Бойко Борисов се срещна с председателя на ПАСЕ

Според Жан-Клод Миньон народът се е доверил и отново би избрал ГЕРБ

Предстедателят на ГЕРБ Бойко Борисов коментира решението си за напускане на Народното събрание.

По време на среща с председателя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Жан-Клод Миньон бившият министър-председател на България заяви, че провокациите от страна на Атака са преминали всякакви граници, а останалите партии са толерирали това поведение.

Според него докато при ГЕРБ протестите са били за цени, то сега са за ценности. "Ние подадохме оставка на втория ден от протестите и върнахме властта на хората. След това тази коалиция ни направи едно активно мероприятие чрез техните медии, че ГЕРБ иска да фалшифицира изборите. Лишиха хората от деня за размисъл. С това обаче ни направиха и голяма услуга, като тотално развенчаха мита, че ГЕРБ контролира медиите", заяви лидерът на партията.

Борисов и Миньон обсъдиха скандалните решения на новото правителство като назначаването на Пеевски, което беше причината хиляди да излязат на улицата.

Председателят на ПАСЕ коментира, че за първи път вижда социалистическа партия да работи с крайната десница. Според него ГЕРБ отново са спечелили доверието на хората. Лидерът на ГЕРБ и Жан-Клод Миньон бяха единодушни, че ако това правителство се задържи до зимата – щетите за България ще са огромни.