Двама българи загинаха при катастрофа с автобус в Украйна

Сред жертвите има и дете, пострадалите са 22-ма

Осем души са починали при тежката катастрофа на два автобуса в Украйна. Сред жертвите са и двама българи, шофьори на българския автобус, съобщиха от Министерството на външните работи.

Днес един пътнически и един туристически автобус катастрофираха във Вoлинска област в Украйна. На място са загинали четирима души, включително едно дете. Другите трима са починали по-късно в болница. По предварителни данни са пострадали още 22 души.

Автобус с българска регистрация е катастрофирал около 07:40 ч., в района на град Ковел, при челен удар с друг автобус. Според предварителни данни от полицията в града, автобусът с българските шофьори, е превозвал 50 беларуски туристи - 40 деца и 10 възрастни.

До момента са починали 8 души, включително двамата български шофьори, а 27 души са приети в болницата в Ковел.

По-късно стана ясно, че автобусът е превозвал деца, пътуващи за лагер в Слънчев бряг. Фирмата-превозвач е хасковската - "Маги Тур". Тя е регистрирана и за извършване на туристическа дейност.

Министерството на икономиката и енергетиката проверява инцидента с катастрофиралия тази сутрин български автобус. При необходимост, експертите на министерството ще окажат пълно съдействие на останалите държавни институции, както в България, така и в Украйна, за пълно изясняване на случая, съобщават от МИЕ.