Тодоров: Седем души ще дават парите за ЦСКА

"Правим всичко от любов към ЦСКА", каза представителят на "Червени шампиони"

Седем бизнесмени стоят в основата на инициативната група "Червени шампиони", която днес очаква да сключи сделка за собствеността на ЦСКА, заяви нейният представител Александър Тодоров пред БНТ1, съобщи Sportline.bg.

Той обясни, че кандидат-купувачите вече са приели условията на собствениците на клуба от "Титан" и няма проблем с изискването им да получат обратно имотите си, заявени като обезпечения по разсрочените дългове на отбора към Националната агенция по приходите (НАП).

Тодоров допълни, че представляваните от него бизнесмени са "добре познати в България". Те щели да разкрият самоличността си едва след очакваното финализиране на сделката, "за да не се въртят имената им предварително".

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА каза, че в процеса на преговори "се е намесил и Александър Томов". Той бе категоричен, че бившият собственик на клуба Прамод Митал няма "нищо общо" с "Червени шампиони" и "не е в играта".

"Надявам се до края на деня да имаме предварително споразумение и по него да оформим предварителната документация за прехвърляне на акциите. След това ще трябва да се изчакат 14 дни за получаване на решение за правомерност на сделката. Правим всичко от любов към ЦСКА", обясни Тодоров.

Целта пред евентуалните нови собственици била ЦСКА да стане публично дружество. "Първоначално тези седем души ще дадат парите, а след това планираме пускането на емисии акции, които всеки фен ще може да си купи. Така отборът ще е на привържениците. Ще има Управителен съвет, ще се взимат колективни решения и ще има заложен годишен бюджет", заяви бившият шеф на червените.

Той добави, че в ЦСКА има проблеми, които са останали нерешени още от неговия престой в клуба при управлението на Александър Томов. Групата вече била постигнала съгласие със Стойчо Младенов да поеме треньорския пост при финализиране на преговорите за прехвърляне на собствеността.