Подкрепящи губернатора: Губим търпение, ще стане лошо (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

08-07-2013, 21:24

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

200 души на среща в подкрепа на Каймаканов, още толкова на протест отвън

Нямаме повече търпение. Скоро и ние ще излезем на улицата и ще стане лошо. Готови сме да стигнем докрай. Това заяви доц. д-р Тодор Бистрашки на срещата в подкрепа на новия областен управител Венцислав Каймаканов в Новотел Пловдив. Според учения демонстрантите са ”фашизоидна тълпа”. Нека си сложат свастиките и разкрият истинските си намерения. Ние не излизаме на улицата, защото се трудим, но сме дали гласа си. Защо тези хора ще го отменят, запита гневно Бистрашки. Изказването му получи одобрение от още неколцина гости.

Напрежението в зала Пловдив бе провокирано от искането на 4-ма от протестиращите пред хотела да влязат на срещата. Присъстващите обаче не позволиха инакомислещите да бъдат допуснати. Затова недоволните обиколиха няколко пъти сградата на хотела.

На протестите се вика само ”у-у” и ”а-а”. Аз съм принуден да доказвам, че нямам сестра, а всички ме питат как се казва тя. Демонстрантите всеки ден са пред Областната управа и по всяко време са добре дошли на среща, изтъкна Каймаканов. Той посочи, че въпреки недоволството не смята, че е направил грешка като е приел назначението и изрази готовност да работи за развитето на областта и в частност с кмета Иван Тотев.

Нужно е администрацията да работи в услуга на бизнеса, а не обратното. Само с европейски проекти не може да се развиваме. Трябва първо да спечелим пари, за да имаме добра социална политика, изтъкна Каймаканов. Той посочи, че залага на експертното начало. Това, че някой е носил знаме – не значи ще си намери добра работа, и това, че друг протестира – че ще загуби своята, подчерта губернатора.

Каймаканов посочи, че подкрепя присъединяването на общините Марица и Родопи към Пловдив. След покана от медици, заяви готовност да посети Белодробна болница и да се запознае отблизо с казуса.

На срещата бе предложено да се направи подписка в подкрепа на Каймаканов. Идеята бе приета от организаторите – адвокат Иванка Георгиева, критикът Емилия Каменова и доц. Рачо Рачев от ТУ. Те посочиха, че още от утре може да стартира събирането на парафи. По думите им във Фейсбук вече над 3500 души подкрепят новия областен управител.