9 юли - С нова гледна точка

Слънце в Рак, Луна в Рак-Лъв

Астрологична картина за 9 юли

Вторник ще бъде спокоен, малко особен ден, който ще започне бавно, като че ли малко апатично и ще приключи с вдъхновение и ентусиазъм. Но пък ще бъде може би един от най важните дни за мнозина, тъй като ще ни донесе изненадваща информация, новини и разкрития, които ще породят смяна в гледната точка и така ще повлияят на развитието на събитията до края на месеца и дори до края на летния сезон.

До обяд заради липсата на необходимост от конкретни действия и твърде интензивен информационен обмен все още ще имаме възможност да интегрираме  енергията на новолунието и да се приспособим към новите теми и условия, които произтичат от него. Те касаят най-вече семейните и домашните въпроси, устройството на бита и неговото обезпечаване, както и взаимоотношенията с родителите и децата, които се нуждаят от нашите грижи и внимание. При това, силното влияние на ретроградния Меркурий днес категорично подсказва необходимостта , а и възможността да обърнем внимание на стари и нерешени въпроси. То също така подчертава значимостта на стари, издържали проверката на времето познанства, корените и традициите и възможността за възстановяването на приятелски и семейни връзки. Именно Меркурий, който днес осъществява важна среща със Слънцето, ще ни донесе и нова информация, която ще внесе обрат в досегашните настроения и намерения и ще ни позволи да вземем решения по теми и проблеми, които до момента са изглеждали неразрешими.В сферата на обществените взаимоотношения това посочва актуализирането на  нерешените в миналото теми, попадащи в контекста на социалните нужди на обществото и появата на нови възможности за удволетворяването на фундаменталните нужди да обществото.

Тези вълнуващи всички ни въпроси ще бъдат тема на ярки обсъждания във вечерните часове, когато Луната в Лъв ще пробуди окончателно интересът ни към живота и отхвърлянето на болезнените ограничения на заобикалящата ни реалност. Едни вероятно ще реагират на тази нужда търсейки утеха празненства и удоволствия, а други ще заемат ярки позиции изразяващи стремеж към себеутвърждаване.Заради тежестта на  обстоятелствата обаче вечерта може да премине не така радостно и безпроблемно както сме очаквали.

Работа и бизнес
Новини и събития днес могат да наложат обрат в досегашните планове и намерения. Искрено ви съветвам да се съобразите с тях, като при това изчакате достатъчно време да се запознаете с всички подробности преди да взимате решения или да пристъпвате към действия.

Здраве, хранене и красота
Днес все още можем да усещаме липса на виталност и достатъчно сили за да се чувстваме жизнени и пълноценни. Съществуват и фактори които посочват опасност от изостряне на симптоми касаещи хронични заболявания и нерешени в миналото здравословни проблеми. Особено уязвими са възрастните хора, които следва да спазват стриктно предписанията на лекарите и да избягват физически и емоционално натоварване.
Клетките постепенно се събуждат за нов живот и се нуждаят от повече витамини и минерали, затова преустановете диетите.