Видин отново ще има митница

Региони

08-07-2013, 15:21

Снимка:

БТА

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Преди четири години "Митница Видин" бе закрита

Със заповед на министъра на финансите отново се създава Митница Видин, съобщи Михаил Миков, председател на Народното събрание и народен представител от Видинска област. Той уточни, че митницата ще започне дейността си от 1 септември, защото е необходимо време за преместването и организацията.

Към Митница Видин ще бъдат Митнически пункт-Брегово, Митнически пункт – пристанище Видин, Митнически пункт – Връшка чука. Създава се и едно ново Митническо бюро – Свободна безмитна зона. Видинската митница ще бъде възстановена с промени в Устройствения правилник на Агенция "Митници", научи "24 часа", като мотивите за създаването на ново митническо учреждение са свързани с построяването и пускането в експлоатация на моста "Нова Европа" при Видин - Калафат.

След заповедта на министъра, която е от 5 юли, трябва да започне процесът по преместването, както и процесът по организацията на дейността на Митница – Видин.

Преди четири години митницата бе преместена в град Лом. Михаил Миков уточни, че завръщането й е част от предизборните ангажименти на Коалиция за България.

"Завръщането на Митница – Видин почива и на сериозни анализи на изградената инфраструктура във Видин, на сухопътните Гранично-пропускателни пунктове и на перспективата за откриване на граничния пункт Салаш – Ново корито. Във Видин се намира и Митнически терминал, изграден с европейски средства", обясни парламентарният шеф. "120 са работните места в митницата. Това бе част от нашите ангажименти и ние ги изпълняваме", допълни Михаил Миков.