Всички медии ще имат равен достъп до европейско финансиране

Златанова обеща да разпространи Стратегията за информация и публичност

Всички медии да имат равен достъп до европейско финансиране. Това се разбраха на специална среща министъра на правосъдието и отговорник по еврофондовете Зинаида Златанова и представители на медии.
Вече стана традиция разпределянето на европейските средства да поражда дрязги между печатни и електронни медии. Причината е, че телевизиите и радиостанциите  получават тези ресурси, без да участват в конкурс. Друг момент, който предизвиква противоречия между представителите на медиите кой колко пари и за какво ги получава. Така се случи и с последния списък, от който се виждаше размера на средствата получени от различните медии.
Министър Златанова обаче обяви, че: "В досега изпълняваните проекти по Оперативните програми "Информация и комуникация", списъкът за който излезе наскоро, на този етап нямаме установени нарушения. Всички разходи са сертифицирани и верифицирани”.

Златанова съобщи, че на срещата е било договорено също да бъде разпространен проектът за стратегия за информация и публичност за следващия програмен период от 2014 до 2020 г., за да може в края на годината, преди започването на новия програмен период, правителството, медиите и рекламистите да се чувстват напълно сигурни и спокойни, че това е пътят, по който ще се върви в следващите седем години и че това ще е начинът, по който ще се изпълнява комуникационната стратегия.
Днешният формат ще бъде направен постоянен за изясняване на всички открити въпроси, каза Златанова. "Заявих на колегите, че това са нашите български медии, нямаме други, с които да работим. Затова те ще бъдат наши партньори и разчитаме много на тях. Сигурни сме, че през следващия програмен период, използвайки опита от предишния, всички ще работим по-добре и че българските граждани ще бъдат по-добре осведомени", добави министър Златанова.