Новолуние в Рак: В люлката на чувствата

Хороскоп

08-07-2013, 01:45

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новолуние - моделирайте желаната реалност

Слънце в Рак, Луна в Рак, Новолуние - 9,13ч.

Седмицата ще започне с Новолуние отбелязващо началото на още един динамичен период, предвещаващ важни, дори съдбоносни промени в обществото и личните ни съдби. Новолунията в кардиналните знаци обикновено носят със себе си енергията на промяната и обновлението. Този път тя е подкрепена от допълнителни астрологични фактори. От днес Сатурн възстановява директното си движение, което ще ни позволи да работим ефективно върху дългосрочните си цели, а Юпитер, който се беше скрил в лъчите на Слънцето ще изгрее като утринна звезда. Юпитер и Сатурн са двете планети които разкриват глобалните тенденции в обществено-политическите и икономическите процеси и тяхното положение е изключително важно при анализа на събитията, обстоятелствата и възможностите които възпрепятстват или напротив благоприятстват осъществяването на позитивен напредък и растеж. Сега вече те ще могат да проявят позитивната си природа на стратегически, структуро - образуващи фактори, което обещава шанс за обрат в разрушителните процеси, които наблюдаваме от края на февруари, когато Сатурн започна ретроградната си фаза и особено в края на Май, когато Юпитер се скри в лъчите на Слънцето.

Новолунието в Рак обикновено отключва теми свързани с корените, емоционалната и материалната сигурност, онази основа в която всеки от нас търси и според личните дадености намира или не източник на стабилност. Днес по време на новолунието шест от всичките десет планети ще се намират във водни знаци, което само по себе си е също едно доволно рядко астрологично събитие. Това посочва наличието както на възможности, така и на проблеми, като проявата им зависи именно от способността ни да не губим почва под краката си, връзката с реалността и здравата основа на живота, тъй като чувствата са твърде ярки, а емоциите-завладяващи. В рамките на настоящия лунен месец ще бъдем благословени и от прекрасния енергиен обмен между Юпитер, Сатурн и Нептун, които ще образуват помежду си голям равностранен триъгълник, даващ възможност да проява и материализация на висшите духовни принципи и добродетели, и най-съкровените ни мечти, но и достатъчно подвеждащ поради тънката граница която разграничава реалността от илюзията и желаното от възможното.

Именно поради това днес е важно да се свържем с личните си източници на стабилност и да се захраним с тях. Да потърсим ориентири в скритите кътчета на душата си, която със сигурност няма да ни подведе. Оставете интуицията да ви отведе, до онези желания, които лесно можете да превърнете в цели, чието осъществяване ще ви направи истински щастливи. Не робувайте на стереотипи- разумните доводи и логичните разсъждения сега със сигурност ще бъдат по-далеч от истината, от колкото вътрешният ви усет и зовът на сърцето. И в никакъв случай не позволявайте на страха, обидата, егоизма и раздразнението, представляващи нисшата природа на зодиакалния знак Рак, да установят контрол върху съзнанието ви и да станат мотиви за намеренията ви.

Използвайте новолунната енергия за да вдъхнете нов живот на стари дела и проекти, а към новите идеи и възможности подхождайте изключително внимателно. Новолунието в Рак ще ни свърже с хора, обстоятелства и ситуации които са издържали проверката на времето и ще ни позволи да намерим нови решения на стари проблеми. То ще създаде и благоприятни предпоставки за постигането на по-голяма дълбочина в личните взаимоотношения и бележи настъпването на благоприятен период за онези, които искат да създадат семейство, да родят дете или да изградят стабилно и здраво партньорство.

И не забравяйте, че днес Вселената е отворена към всяка наша мисъл, отзивчиво готова да я прояви в реалността. Бъдете благородни като Юпитер, който екзалтира в Рак, любящи, приемащи и закрилящи като Луната, която тук е господарка.