Времето утре: Слънчево и до 32°

Общество

07-07-2013, 22:19

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В София максималните температури ще достигнат 27°

Утре времето ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София 27°. По-значителни увеличения на облачността ще има над северните и планинските райони, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от север, североизток. Максимални температури: 27-30°. Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми. Вятърът ще е от североизток, предимно умерен. Температурите ще останат почти без промяна. Максималната на височина 1200 метра - около 19°, на 2000 метра – около 12°.
През следващите дни над източните райони ще преобладава слънчево време; североизточният вятър ще отслабва. Над останалата част от страната преди пладне ще има слънчеви часове, но след пладне и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще превалява краткотраен дъжд, на места с гръмотевици.