Депутати от ГЕРБ напуснаха партията

Политика

07-07-2013, 15:40

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Те започват нов политически проект

Отцепници от ГЕРБ започват нов политически проект. Това стана ясно от официално писмо на членовете на Изпълнителната комисия на партията, депутати от 41-то и 42-то НС, областни и общински координатори на ГЕРБ с декларация до медиите. В нея те пишат, че започват поетапно прекратяване на членството си в ГЕРБ. Групата, подписала декларацията, е в състав: Иван Петров, Павел Димитров, Недялко Недялков, Константин Хаджигаев, Емил Димитров.

Това е пълният текст на писмото:

"През последните години ПП ГЕРБ беше овладяна от хора, непритежаващи съвкупността от морални, политически и професионални качества, изисквани и очаквани от обществото. Вследствие на това каузата ГЕРБ беше компрометирана. Обявените принципи и цели за открито управление, за прозрачност и морал в политиката бяха погазени и подменени с преследване на частни интереси. В употреба бяха наложени методи и средства, срещу които трябваше да се борим. Партията беше използвана като ракета–носител за заемане на постове и облагодетелстване от властта. Стигна се до там, човек с повдигнати обвинения за сериозни престъпления, да продължава да бъде заместник–председател на ПП ГЕРБ и по този начин да се представя като мерило за почтеност. Идеята ГЕРБ беше приватизирана, а ПП ГЕРБ няма нищо общо с партията, която беше създадена на 03.12.2006. Днес тя отблъсква с арогантността и неадекватното си поведение, с ширещата се посредственост, с липсата на демократичност.

Ние, членове на изпълнителната комисия, депутати от 41-то и 42-то НС, областни и общински координатори, министри от правителството на ГЕРБ, учредители и членове, разочаровани от неспособността на ръководството на партията да види реалностите и от отказа на председателя да предприеме необходимите мерки за възстановяване образа на ПП ГЕРБ като партия на промяната заявяваме:

1. Започваме поетапно прекратяване на членството си в ПП ГЕРБ;

2. Пристъпваме към създаване на нов политически проект, отговарящ на повика на времето".

 

Пред "Фокус" бившият вече депутат от ГЕРБ Иван Петров заяви:"В отвореното писмо, което членове на ГЕРБ изпратихме на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, ясно казахме, че не можем да бъдем в партията, когато реално Цветан Цветанов я ръководи. Не смятаме, че той вече е факторът, който ще може да ръководи партията, защото на Борисов не му се занимава с партийна дейност."

Той посочи още, че структурите не са така единни, както изглеждат и това убягва на лидера на партията Бойко Борисов. "От утре в цялата страна ще започне поетапно напускането на членска маса от партията", заяви Петров.

 

Емил Димитров, също бивш депутат от ГЕРБ, заяви, че е подал заявлението си за напускане на ГЕРБ още преди номинациите за депутати за новия парламент. "След декларацията ще последва поетапно напускане на бивши, настоящи и редови членове на ГЕРБ.", каза той пред "Фокус".