Бойко Борисов пожела успех на Божидар Лукарски

Политика

07-07-2013, 14:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Божидар Лукарски е новият председател на СДС

Председателят на ГЕРБ поздрави новия лидер на СДС

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави новоизбраният председател на СДС - Божидар Лукарски, съобщиха от пресцентъра на партията. Бившият премиер пожела успех и много сили на Лукарски. 

"Днес, повече от всякога, българските граждани с дясно мислене имат нужда от диалогични хора, които да помогнат за обединението им, а не от лидери с лични и корпоративни амбиции.
Винаги съм отстоявал позицията, че партиите от семейството на ЕНП могат заедно да работят за европейското бъдеще на България. В мое лице винаги ще срещнете готовността на ГЕРБ да работим заедно със Съюза на демократичните сили за решаването на проблемите на българските граждани", се посочва в поздравителния адрес. "Уверен съм, че с Ваша помощ СДС отново ще даде политическа представителност на дясномислещите хора от цялата страна. Надявам се в името на всички тях да продължим да работим в диалог и да намираме повече близки позиции за развитието на страната. Дължим това както на дясномислещите хора, така и на всички български граждани, които губят доверието си в държавността заради безрезултатния популизъм на социалистите и критично нарастващата арогантност на националистите".

Вчера на 21-вата Национална конференция на СДС Божидар Лукарски беше избран за председател на партията с 392 гласа.

Кандидатите за лидери на СДС са били общо четирима - Иван Сотиров, Детелина Симеонова и Драго Михалев. Другият кандидат за председател Константин Арабаджиев си е направил отвод още по време на самата конференция.