Двама загинали при инцидента на летището в Сан Франциско

Вчера самолет се разби при приземява

Двама са загинали и над 200 са ранени при вчерашния инцидент на летището в Сан Франциско. Самолет "Боинг 777" се е разби при приземяването си в събота, съобщи канадското електронното издание "Глобал нюс". На борда на самолета е имало 307 души – 291 пътници и 16-членен екипаж. Около 40 от пътниците, сред които и деца, се намират в тежко състояние.

Министерството на транспорта на Южна Корея оповести в неделя сутринта, че опашката на самолета "Боинг 777” на "Азиана еърлайнс” е ударила пистата преди машината да се разбие на международното летище на Сан Франциско. "Опашката на пристигащия от Азия самолет ударила пистата и самолетът излязъл от пистата”, се казва в съобщението.

В резултат на инцидента летището бе затворено, а полетите пренасочени към Оукланд. Скоро след случилото се в интернет се появиха снимки и видеозапис, показващи пътническия самолет на "Азиана еърлайнс” обхванат от гъст дим на пистата.

Това е първият инцидент с фатален край за пътници на "Азиана еърлайнс” от юни 1993 година насам, когато "Боинг 737” се разбива в планина в Южна Корея и загиват 68 души.