Тежка катастрофа блокира Кресненското дефиле

Четирима души пострадаха

Четирима пострадаха при тежка катастрофа на главен път Е-79 в Кресненското дефиле. Пътният инцидент станал в 8.00 часа тази сутрин при влизане в "Кривия" тунел на дефилето.

Лек автомобил "Ауди А4" със софийска регистрация при навлизане в тунела удря странично кола от същата марка отново със софийска регистрация, след което продължава напред и удря отпред вляво джип "Чероки".

След втория удар "Ауди"-то се завърта, удря се в десния бордюр, губи едното предно ляво колело, навлиза в насрещната лента и в него се блъска челно „Рено Еспейс” с благоевградска регистрация. В последната кола пътуват мъж, жена и малкото им момиче. За щастие те не са пострадали.

От предизвикалия катастрофата автомобил са извадени четирима души - двама мъже и две жени, които са транспортирани с три линейки на филиалите в Симитли, Кресна и Благоевград. На този етап състоянието им е неизвестно, но двете момичета са извадени в тежко състояние от силно смачкания автомобил, уточнява БГНЕС.

В момента "Кривия" тунел е затворен за движение. Трафикът се осъществява по обходния път покрай тунела.

Автомобилът предизвикал катастрофата се е движел в посока Симитли, а трите насреща му са пътували за Гърция.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 24 тежки катастрофи. Един е загинал, а 26 са ранени – от тях с опасност за живота са четирима, съобщиха от полицията. В района на София са станали 102 леки и седем тежки пътнотранспортни произшествия. Седем са ранените, един от тях е с опасност за живота.

Пътищата в страна са проходими, а пътните настилки са предимно сухи, съобщават от СБА. На магистрала "Струма" заради изграждането на пътен участък при Марикостиново - Кулата е забранено преминаването на моторни превозни средства и има обходни маршрути.