6-7 юли : Почивката ражда шампиони

Хороскоп

05-07-2013, 22:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Рак, Луна в Близнаци - Рак

Астрологична картина за 6-7 юли
Почивните дни ще поставят естествен финал не само на една напрегната и драматична седмица но и на поредния лунен цикъл. В понеделник ще посрещнeм Новолунието, което ще ни даде възможност да зададем нова посока в намеренията си, както и да облечем с нова гледна точка отношението си към текущите събития и обстоятелства. За тази цел е добре през уикенда да отделим достатъчно време за почивка и спокойно осмисляне на всичко случило се до момента. И разбира се да се освободим от негативните товари, които носим със себе си под формата на спомени за неприятни преживявания, огорчения и разочарования.

В събота тесния обмен между Луната и Марс в неспокойния знак Близнаци, ще съдейства за осъществяването както на бързи пътувания и усилена интелектуална работа, така и за възникването на неочаквани и бурни скандали със съседи и родственици. Тенденциите са общи, но изборът е личен, затова ако почувствате че някой-нещо ви пречи, много по-разумно е да се посветите на домакинска работа, да почистите основно дома си и да изхвърлите ненужни вещи и предмети. Безпокойствата ще отшумят естествено и вечерните часова са подходящи за почивка, разходки и общуване с приятели. Намерете начин да зарадвате себе си и околните с непринудено общуване. При това би било добре да не придавате твърде голямо значение на постъпващата към вас информация, както и на предложенията и обещанията, които макар и добронамерени ще бъдат трудно изпълними.

Неделя ще бъде по-тежкият ден, поне що се отнася до вътрешно психологическите състояния и преживявания. Ден преди Новолунието психиката е естествено настроена към ретроспекция, а Луната в Рак често ни връща не само към близкото, но и  към по-далечното минало. Спомените пък могат да актуализират непреживени душевни рани и обида. Благодарение на силната подкрепа на водната стихия обаче сега имаме редкия шанс да се освободим от тях чрез прошка, молитва и медитация. Не подценявайте ефективността на тези методи, сега те са ключ към постигането на емоционално равновесие и източник на духовен растеж. Не пренебрегвайте също общуването като начин за възстановяването на хармонията във взаимоотношенията. Сега лесно и безболезнено можем да проведем сериозни, задълбочени и задушевни разговори, които могат да ни разкрият неизвестна информация, както и истинските причини за постъпките и решенията изиграли ключова роля в хода на събитията и промяната на обстоятелствата в живота ни. Обмислете всичко добре, но се въздържайте от действия и важни житейски избори, тъй като по правило преди новолуние те са или погрешни, или неефективни.

Здраве, хранене и красота
Организмът е на границата на жизнения минимум и дори силното Марсово влияние в събота ще бъде недостатъчно, за да ни осигури енергия за дела и спортове изискващи по-голямо физическо натоварване. Постарайте се да осигурите пълноценна почивка на тялото и психиката.Необходимо е да изчистим съзнанието си от всичко, което ни гнети, да се въздържаме от подхранването и проявата на негативни чувства и емоции, да простим на себе си и тези, които са ни огорчили и наранили. Периодът е подходящ за гладуване и освобождаване от всичко излишно, включително и от вредни хранителни навици и пристрастия.