Сидеров: Ще подадем жалба до прокуратурата за случая в Бургас

Животът

05-07-2013, 22:36

Снимка:

Burgasutre

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Стотици хора протестират всеки ден, вие защо отричате правото ми и аз да го направя, коментира той сбирането на активисти на партията под прозореца на Скат

"Тази демонстрация не беше нарушаване на обществения ред. В момента стотици хора излизат спонтанно и изразяват своя протест, вие защо отричате моето право да изразя протеста си срещу олигарха Валери Симеонов, не може да има двойни стандарти".

Така коментира лидерът на Атака Волен Сидеров крещенето под прозореца на Скат, въоръжен с мегафон, което спретна по-рано тази вечер.

Още по темата тук и тук.

"Докато давахме изявления за централните медии във връзка с изявлението на Плевнелиев, пристигна една доста голяма група от здрави мъже с анаболни мускули, като някои от тях носеха камери, а други - не, имаше девойка с микрофон на Скат, които буквално ни нападнаха с провокации, обиди и агресивно поведение, те ни провокираха, не искаха интервю", разказа Сидеров своята версия за сблъсъка между народните представители от Атака и репортери на Скат на бензиностанция OMV в късния следобед.

По негови данни депутатките от Атака Миглена Александрова, Деница Гаджева, Калина Балабанова били удряни. Един от народните представители - мъже пък показа разкъсаната си на гърба тениска.

Групата на Атака веднага повикала полиция, разказа още Сидеров. Никой от хората, които ги нападали обаче не бил арестуван.

Затова от партията планират да подадат сигнал до полицията и прокуратурата, но централно в София, а не на местно ниво, макар да се касаело за случай на хулиганство.