Бразилия даде само гейм на волейболните национали в първия мач

Спорт

05-07-2013, 20:11

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Селекцията на Камило Плачи загуби с 1:3 в Световната лига

Мъжкият национален отбор на Бразилия победи България с 3:1 (24:26, 25:17, 25:20, 25:23 ), в първия мач между двата отбора, в предварителна група А на Световната лига, който се игра в зала Нилсон Нелсън в Бразилия.

Така Селесао взе важни три точки по пътя към финалите в Аржентина, а за родните представители остана надеждата за реванш във втория мач. След този мач тимът на Бразилия излезе начело в групата с 16 точки, докато България е на втора позиция с 14 точки.

Българските волейболни национали откраднаха първия гейм на Бразилия, след епична битка завършила, при резултат 26:24, в полза на "трикольорите". Двубоят започна равностойно и се  движеше точка за точка до първото техническо прекъсване, което дойде при резултат 8:7, в полза на България. Домакините рискуваха максимално на сервис, но допуснаха много непредизвикани грешки, благодарение, на които "лъвовете" взеха аванс от 2 точки на втората техническа пауза. Две сполучилви блокади на Светослав Гоцев и Виктор Йосифов увеличиха разликата на 19:15, но бразилците се върнаха в гейма, след веилколепно изпълненение на пайп и страхотна игра в защита. Кариоките възстановиха равенството на електронното табло за 20:20. То се запази до 22:22, когато "лъвовете" отново дръпнаха с 2 точки напред. Грешка в защитата, позволи на "селесао" да спаси два геймбола, но на третия бразилците сами сложиха точка на спора в първата част, след грешка при атака в центъра. Втората част на двубоя започна ударно за вицеолимпийските шампиони. Бразилците бързо взеха аванс от 4 точки, който запазиха до първата техническа пауза. "Трикольорите" доведоха резултата до 9:7 в полза на кариоките, но две великолепни атаки през центъра възстановиха аванса на домакините. Добрият сервис на Бруно и компания разстрои посрещането на българите и разликата набъбна на 7 точки. При тази разлика наставникът на България Камило Плачи прецени, че е по-добре да запази силите на титулярите за следващите геймове и смени почти цялата шестица. Резервите не успяха да е противопоставят на бразилците и гейма приключи при резултат 25:17 за домакините. Подобно на първия гейм, третият започна с размяна на точки до 5:5, когато отново включиха в действие коварния си сервис. Това веднага даде резултат и бразилците поведоха с 3 точки на първата техническа пауза. Преднината вдъхна допълнително самочувствие на домакините, които завършваха атаките с лекота. "Лъвовете" опитаха да обърнат развоя на събитията със силен сервис, но шансът не бе на тяхна страна.

Кариоките успяха да да увеличат аванса си на 4 точки, за да се оттеглят за втората техническа пауза при 1€:12. Липсата на концентрация при посрещането доведе резултата до категоричното 21:14. Сервисът на Цецо Соколов остави надеждите за спечелване на третата част живи, след като резултатът е намален до 21:17, което принуди Бруно Резенде да поиска таймаут. Бразилците все пак се справиха със сервиса на диагонала и затвориха гейма при 25:20. Началото на четвъртата част не се различаваше много от това в предходния гейм. Равенството се поддържаше до 3:3 точки, когато благодарение на бразилските "снаряди" от сервис резултатът набъбна на 8:4 в полза на кариоките. Въпреки разнообразието в атака, което се опитва да прилага Георги Братоев, ходовете на българските нападатели бяха разгадавани от бразилската отбрана с лекота. Това доведе до разлика от 5 точки, при 15:10. Голямата разлика доведе до отпускане в редиците на Бразилия, от което се възползваха възпитаниците на Камило Плачи. "Трикольорите" доведоха резултата до 15:14, но бразилците направиха последната точка преди втората техническа пауза. Устремът на българите обаче отново ги върна в мача, за да се стигне до 19:18 в полза на българите. При 23:22 в полза на българите, "трикольорите" не се възползваха от великолепна възможност да увеличат разликата на две точки и бразилците запазиха равенството за 23:23. Нервите на българските национали не издържаха в най-решаващия момент и загубиха гейма с 25:23 по този начин Бразилия записа "чиста" победа и прибави нови 3 точки към актива си Благодарение на днешния си успех, кариоките отново достигнаха до лидерската позиция в групата с 16 точки. България остана на втора позиция в каирането с 14. Евентуална победа на САЩ срещу Полша с 3:1 или 3:0 гейма ще изпрати "янките" на второ място в класирането, преди осмия кръг на груповата фаза.