След среща с Боби Орешарски отсвири ЦСКА

Премиерът посъветвал Михайлов да действа по правилата и да не създава опасни прецеденти

ЦСКА няма да бъде спасен отгоре с партийно решение, стана ясно след среща между премиера Пламен Орешарски и президента на БФС Борислав Михайлов, пише "Преса". Рандевуто се е провело още в сряда, но не бе огласено официално нито от правителствения пресцентър, нито от футболния съюз. След това тръгнаха упорити слухове, че управляващите оказват натиск върху бившия вратар да направи необходимито, за да останат "червените" в "А" група при всякакъв сценарий. Истината обаче е различна.

Орешарски се е консултирал с Михайлов по всички детайли около драмата с 'армейците" и в крайна сметка го е посъветвал да действа по правилата, за да не се създават опасни прецеденти. Както е известно, старото ационерно дружество, собственост на "Титан", има лиценз за "А" група, но преди дни бе основан "ЦСКА 1923" с цел изкупуване на акциите на Нефтохимик, а на по-късен етап и тези на досегашния клуб. От Лицензионната комисия на БФС вече декларираха, че няма да допуснат новия отбор до елита, и уточниха с официална декларация, че очакват "оригиналният" ЦСКА да започне първенството на 20 юли.

На срещата са обсъждани и други въпроси освен драмата с ЦСКА, сред които положението със стадионите и евентуалното построяване на нова национална арена - проект, който бе замразен при правителството на ГЕРБ.