Полицай: Ако искаме ефективно МВР, трябват съкращения (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

05-07-2013, 14:35

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Наши полицаи удрят рамо на протеста в София

Администрацията изяжда парите на колегите на терен, казва криминалист

Трябва цяла реорганизация на МВР, за да заработи ефективно системата, казва пловдивски полицай от отдел „Криминална полиция” от 4-то Районно управление  в деня на професионалния празник на МВР. По думите му телефон 112 трябва да е се отдели от системата, а същото важи и за Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. „Както каза министърът на вътрешните работи администрацията във е твърде много – над 30 процента  и гълта много пари. Тя трябва да бъде намалена наполовина, дори и повече”, убеден е криминалистът.

В деня на отворените врати в МВР деца от 7 до 18 години от дома „Олга Скобелева” имаха възможност да се докоснат до оборудването, техниката и въоръжението на униформените. За тях беше любопитно да се облекат в бронирана жилетка, щит и предпазна каска. „Много са тежки униформите! Как стоят по толкова часове полицаите?”, питаха се малките.

Униформените показаха как се зареждат най-популярните пистолети – компактният ПСМ, любимият на агентите от КГБ, ветерана Макаров и каубойският Астра. Момчетата обаче останаха най-впечатлени от мощния автомат Калашников и от белезниците. Всички се досетиха, че когато полицаите не носят униформа, ние може да поискаме от тях да се идентифицират с документи и полицейска значка, която те са длъжни да носят и да показват на гражданите. И децата, като хората от протестите през последните 22 дни у нас, изпратиха полицаите с аплодисменти.

„Това е, което най-много ни радва в тези сложни времена за България. В Пловдив всеки ден демонстрантите ни показват, че уважават нашия труд и професия. Нито една друга награда не стои по-високо в съзнанието ни”, споделят униформените.