Протестиращите искат психотест за депутатите

Бюлетините да се печатат от БНБ, настояват още те

Протестиращи пред Народното събрание са наредили кашони един върху друг, на които са изписали десет свои искания за промени в Изборния кодекс.

Исканията гласят: "Всеки депутат да преминава през психотест", "За регистрацията на независимия кандидат в подкрепа на кандидатурата му са необходими не по-малко от 1% избиратели с постоянен адрес на територията на района", "Изчистване на гласовете - "фантоми" чрез предварителна регистрация (саморегистрация) на гласоподавателите", "Изборите за народни представители се произвеждат по пропорционална изборна система с мажоритарен елемент", "За изборите за народни представители депозитът за партиите и инициативните комитети е 1000 лева", "Бюлетините да се печатат от БНБ и да имат серийни номера", "Народен представител може да бъде преизбран само за още 1 мандат", "Кандидат за народен представител може да бъде предложен за регистриране само в един многомандатен избирателен район".

Около 100 протестиращи продължават да освиркват сградата на парламента. Те свирят със свирки, скандират "оставка" и развяват български знамена. Има засилено полицейско присъствие в района.