България следи с внимание събитията в Египет, заяви Вигенин

Политика

04-07-2013, 15:57

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разтърсващи кадри от протеста в Египет

Армията в Египет свали правителството

Външният министър изказа съболезнования на близките на загиналите при сблъсъците

България следи с внимание и безпокойство последните събития в Египет. Това заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин по повод последните събития в Египет, съобщиха от МВнР.

"Острата поляризация в обществото доведе до опасно подкопаване на обществения ред и политическата стабилност. Като държава, поддържаща ценностите на демокрацията, призоваваме всички обществени и политически сили да положат усилия за възможно най-скорошно възстановяване на спокойствието и стабилността в страната", казва минисърът.

"Осъждаме насилието и изказваме съболезнования на близките на загиналите при сблъсъците. Призоваваме страните към благоразумие, сдържаност и отговорност пред бъдещето на Египет", допълва Вигенин. Той изразява надежда в този критичен за страната период социалният мир да бъде съхранен и да не се допусне отстъпление от вече постигнатото в рамките на демократичния преход.

"Очакваме във възможно най-кратки срокове в страната да бъде възстановен нормалният политически процес, основаващ се на демократичните принципи на една правова държава", заявява Вигенин.