Бизнесът аплодира акцията срещу евтиния внос

Общество

04-07-2013, 14:59

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Малкият и средният бизнес в момента е основен генератор на безработицата

Представителите на малкия и среден бизнес приветстват решението на правителството за акцията по границите във връзка с протестите на зеленчукопроизводителите.

Това каза Лукан Луканов, председател на Изпълнителното бюро на съюз "Произведено в България" на брифинг в Министерски съвет след среща с премиера Пламен Орешарски.

"Ако това не е спорадична, а ежедневна акция много скоро нашият малък и среден производител на зеленчуци ще усети подобрението на ситуацията, в която се намира", каза Луканов.

Малкият и средният бизнес в момента е основен генератор на безработицата, благодарение на състоянието, в което се намира.

По време на срещата с премиера съюз "Произведено в България" са представили предложения за отпадането на бюрократични и лицензионни режими. Обсъдено е и финансиране на бизнеса, както и следващият програмен период 2014 - 2020 г.

България трябва да защити интересите си основно по програмата, която касае бизнеса - "Иновации и конкурентноспособност". Поставени са въпроси и за разплащане с бизнеса, както и свързан с оценка за въздействието на всяко едно законодателство върху малкия и средния бизнес.
"Предстои правителството и парламентът да предприемат редица решения. На нас ни се иска те да са направени така че да не увреждат допълнително и без това тежката ситуация в малкия и средния бизнес", допълни Лукан Луканов. Той сподели, че ако актуализирането на бюджета е средство да се разплати правителството с бизнеса, то те биха го одобрили.