Продават китара на Боб Дилън

Булевард

04-07-2013, 14:20

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Боб Дилън се изяви и като художник

Боб Дилън издава колекционерски албум

Музикалният инструмент върви заедно с историята си на фолк фестивал през 1965

Култова китара на Боб Дилън ще бъде продадена на търг. Очаква се цената й да е доста сериозна, тъй като музикалният инструмент е свързан с нашумяла история от музикалната кариера на певеца.

Боб Дилън е най-голямата звезда на фолк фестивала в Нюпорт през 1965г. Ден преди да излезе на сцената той разбира, че един от организаторите на феста е отправил презрителен коментар за това, че Paul Butterfield Blues Band използват електрически китари на фолк фестивал. Дилън набързо сформира банда, с която репетира през нощта, а на другия ден и той излиза с електрическа китара на сцената.

Изпълнението на Дилън на меко казано втрещява запалените му фенове, които освиркват целия му сет. Според някои, това се дължи на разочарованието им от електрическия подход на любимия им музикант, докато други считат, че озвучителната система е била ужасна и нищо не се е чувало.

В продължение на 50 години китарата Fender Stratocaster е била притежание на Доун Питърсън, която е решила да я продаде на търг, след като в ТВ предаване разбрала,че цената на инструмента варира около 50 хил. долара. В търга ще бъдат включени и неща, намерени в калъфа на китарата, като ръчно написан текст за част от парчето Just Like a Woman, както и пълният текст на песента Medicine Sunday.