Станишев ни излъга, всички ще си плащаме

Построеното за 4 години, ще остане единственото за дълги години напред, заяви Борисов

Българите трябва да знаят, че за съжаление, всички ние ще платим, затова, че се подведохме по лъжите на Станишев и компания. Това каза пред Фокус лидерът ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му – при разговорите през зимата за договарянето за средствата за следващия програмен период България беше една от малкото държави, които получиха, въпреки лошото си усвояване на евросредства в предишните години, повече пари, отколкото предишния период. „Сега, когато виждат нестабилната политическа обстановка, неумението да се управлява, изцяло роднинските назначения и назначенията на приятелски кръгове в това правителство, един по един, за съжаление, траншовете към България ще спрат. За съжаление, след това и ние няма да можем да възстановим тези пари. Те са безвъзвратно изгубени за българския народ”, каза Борисов.

Според него затова Орешарски иска да взима заем и да актуализира бюджета.

"Когато губиш тези пари, отнякъде те трябва да се компенсират, а това може да стане от вътрешния бюджет", смята бившият премиер.

"Това, което съм построил за тези 4 години, ще остане единственото за дълги години напред, на което българите ще се порадват. В следващите години няма да има, няма да се откриват нито южни тангенти, нито метро, нито Дунав мост 2. "Тракия" и "Люлин" ги направихме, ще довършат двата лота на Яна и на магистрала "Струма" и толкова", каза Бойко Борисов.

 

Той заяви, че всеки ден от управлението на правителството на Пламен Орешарски струва на държавата милиони левове.
"На вниманието на протестиращите и на българския народ като цяло трябва да е, че вече тези 30 дни управление на това правителство, ако се разделят на един милиард, ни струва десетки милиони на ден. И това е само началото на спирането на парите за България. Първо - там няма кой да преговаря, хората са лишени от авторитет. Те самите тук не знаят - кой е министър, кой е заместник-министър (виждате, че научават от пресата)", обяви председателят на ГЕРБ.

 

Използвам случая да запитам - какъв е този министър, на новосформирано министерство - за инвестиционните проекти, който има коли, секретарки и харчи луди пари, а вече 30 дни не е направил нито едно изявление; не се знае какво работи и – какво ще работи, каза Борисов.

"Всичко това струва пари на данъкоплатците. Всеки ден на това правителство, означава десетки милиони преки загуби, които отиват в българските граждани. Колкото повече си ги търпят, толкова повече пари ще губят. И процесите са необратими. Аз съм ги договорил тези средства на Европейския съвет – вече ги няма", каза Борисов.