Автобус с протестиращи - проверяван 5 пъти от полицията

Причината за проверките била лошата комуникация между патрулките

Автобус, превозващ протестиращи, беше спиран днес 5 пъти за проверки на документите и за две проби за алкохол на шофьора, информира bTV.

Разстоянието София-Благоевград е 96 километра. С автобус обикновено се изминава за 1 час и 40 минути. Днес обаче пътуването до столицата отне близо четири часа на 30-ти души, поели за София да се включат в протеста срещу правителството.

Автобусът тръгва от Благоевград малко след 8 ч сутринта с полицейки ескорт. Въпреки това шофьорът Славчо Миленков е проверяван на всеки 30-40 километра. 2 пъти му е взета алкохолна проба.

Той уточни, че досега не са го спирали. Шофьорът и част от пътниците са категорични, че никой не ги е организирал. Сами си били платили пътуването.

И докато на предните седалки хората бяха категорични, че са си платили сами, за да стигнат до София, на задните обясниха, че пътят им е подарък от неизвестен благодетел. Въпреки проверките протестиращите пристигнаха в София по обед.

Засилените мерки за сигурност са заради информация до полицията, че към София ще тръгнат много повече хора. От МВР уточниха, че патрулите, които са спирали автобуса, не са си предали информацията, че предишен екип вече е извършил проверка.