Чеченските терористи обявиха джихат на Русия

Свят

03-07-2013, 14:59

Снимка:

btv

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русия залови предполагаем лидер на терористична организация

Първата им цел са олимпийски игри в Сочи

Водачът на ислямистите в Северен Кавказ Доку Умаров обяви джихат на Русия. Първата цел върху, която Умаров призовава "съратниците" си да се съсредоточат е Олимпиадата в в Сочи през 2014 г.

 Във видеообръщението, публикувано в екстремисткия сайт "Кавказ Център" и в "YouTube" лидерът на чеченските терористи, заявява че "отменя мораториума върху операциите" на територията на Русия.

"Обръщам се към муджахедините в Кавказ и към муджахедините на територията на Русия. Днес джихадът  набира сила и добива глобални мащаби ... Ние сме част от този глобален джихад", казва в обръщението Умаров.

Кавказкият терорист подчертава, че в предишните си обръщения е настоявал на мирни методи, но тяхната "добрина се смята за слабост" от Москва.

"Днес трябва да докажем на живеещите в Кремъл, не на народа, а на тези в Кремъл, че нашата добрина не е нашата слабост. Те не уважават нашите закони и организират тази сатанински игри ... Искат да организират олимпиада върху костите на много мюсюлмани погребани край бреговете на Черно море и ние сме длъжни да не допуснем това с всички възможни средства", призовава
мюсюлманите Умаров.