Бъдещият хит – виртуално отслабване

Най-доброто от печата

03-07-2013, 06:33

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Когато наблюдават трениращи аватари-двойници, хората са по-склонни да се заемат с упражнения.

Забравете поредното диетично увлечение - скоро ще разчитаме на "виртуални отслабвачи" в борбата срещу излишните килограми, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от американско проучване, обхванало 128 жени с наднормено тегло.

Изследователи от университета "Джордж Вашингтон" са установили, че когато гледат видео на трениращ и хранещ се здравословно аватар, моделиран по тяхно подобие, жените се окуражават да се борят срещу излишните килограми, предаде БТА.

Подходът е помогнал на закръглените дами да свалят средно два килограма за четири седмици.

И въпреки че резултатите са сравними с тези от спазването на диета, специалистите се надяват, че те ще са от полза за жените да придобият здравословни навици и по-лесно да контролират теглото си.

Виртуалният асистент вдъхновява желаещите да отслабнат дами, като им помага да си представят как самите те изглеждат върху бягащата пътека, как контролират размера на порциите и как избират здравословни продукти, пише vesti.bg.

Предишно проучване е показало, че когато наблюдават трениращи аватари-двойници, на следващия ден хората са по-склонни да се заемат с упражнения.