Волен се изкара жертва, провалени политици го провокирали

Иска прокуратурата и МВР да кажат дали е нарушил закона

Волен Сидеров, който успя да си навлече гнева на хиляди хора с поведението си, пусна отворено писмо, в което се изкарва жертва.

В последните седмици партии, които се провалиха на парламентарните избори, компенсират политическата си немощ с нападки и провокации към мен - Волен Сидеров и ПП Атака. Останалите извън парламента политици, вместо да подадат оставки като лидери, заради категоричния провал на политиките, които водят, те адресират агресията си към мен и необосновано издигат искания за сваляне на депутатския ми имунитет. В тези провокации участват и бизнес кръгове, близки до бившите управлявали от ГЕРБ, които в момента търпят огромни загуби, благодарение на работата на 42-то Народно събрание, което предприе необходимите мерки в посока прекратяване на корупционните схеми. В медиите излезе информация, че ръководството на партия ДСБ с писмо до Вас е поискало снемане на имунитета ми", пише Сидеров.

Лидерът на Атака призовава главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев да излязят с официално становище дали има постъпили данни, че Волен Сидеров е нарушил закона по някакъв начин и има ли основания за искане за сваляне на депутатския ми имунитет.

Волен Сидеров разяснява на обществото и какви са последиците от неговите изказвание, т.е. няма никакви последици.

"Според Конституцията на Република България /Чл. 69/, народните представители не носят наказателна отговорност за начина, по който са гласували и за изказаните мнения - независимо къде се намират, когато правят изказването. Този текст важи не само когато участват в работата на органите на Народното събрание, но и когато са извън Народното събрание, но правят изказвания по повод заеманата служба. Според Конституцията на Република България, аз в качеството си на народен представител имам право да изразявам свободно политическите си убеждения и гражданската си позиция, без това да дава основания да се иска сваляне на имунитета ми на народен представител", завършва Сидеров.