Скокнаха билетите за автобуси, минаващи по Дунав мост 2

Региони

02-07-2013, 15:05

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

От днес събират пътни такси на Дунав мост 2

Таксите за преминаващите до Калафат и Крайова автобуси се увеличиха

С въвеждането на таксите на Дунав мост 2 се увеличиха и цените на билетите за автобусите, преминаващи през съоръжението за румънските градове Калафат и Крайова.

 

Увеличението е с 3 лв.

Цената на билета до Калафат в едната посока от 5 лв. става 8 лв., а за Крайова от 15 лв. - 18 лв.

Таксите за преминаване на голям автобус през моста само в едната посока е 25 евро, а за автобус до 23 места е 23 евро.

 

Красимира Асенова, управител на пътническа агенция, обясни пред "Фокус", че са очаквали тези такси да бъдат намалени. Но след като са останали в този размер, са били принудени да увеличат цената на билетите.

 

Тя посочи, че с новите цени рязко е намалял и потокът от пътници към Калафат. Пътуващите са предимно за Крайова, защото там има университет, в който учат много видински деца и тази линия им е удобна. Останалите автобусни линии до Калафат вероятно ще бъдат съкратени драстично, съобщи Асенова.

 

Засега се съкращава извънредният автобус в 12.30 ч от Видин за Калафат и в 15.30 от Калафат за Видин. При рязко намалелия поток от пътници – над 70% за Калафат от пътническата агенция са били принудени да пуснат малки автобуси до 23 места. С

разписанието, което бе обявено при пускането на Дунав мост 2, се пуснаха две автобусни линии за Крайова – в 6:30 ч. и в 16:00 ч., а от Крайова към Видин има превози в 8:30 ч. и 18:30 ч.

Според Красимира Асенова тези две линии ще бъдат запазени.

За Калафат бяха пуснати автобуси в 6:30 ч., 9:00ч., 11:30 ч., 16:00 ч. и 17:00 ч., като предстои да се уточни ще бъдат ли запазени при тези такси за преминаване през моста.